Freys History

Ett av Stockholms äldsta varumärken

Scrolla ner

Klicka nedan för att se en kort film om Freys Historia!

Film om FREYS HISTORIA

 Freys Hotels har en rik historia fylld av spännande händelser och intressanta berättelser . Hotellen härrör från ett av de äldsta transportföretag i Sverige , registrerat redan 1896.


Från häst och vagn till de allra första bilar på gatorna i Stockholm , handlar vår historia om framgång, övertaganden och expansioner i flera olika affärsområden .

Freys är en av Stockholms äldsta varumärken . Vårt företagsnamn kommer från en häst som var , en gång i tiden , ganska känd och , bland många andra bedrifter , vann det prestigefyllda avståndet rida mellan Stockholm och Jönköping 1895 .

Och det som en gång började med att bära rika stockholmare med häst och vagn har , i modern tid , blomstrade i en grupp av lägenheter intima , personliga hotell, en resebyrå och uthyrning av lägenheter och hus . Naturligtvis förblir transportdelen densamma.

I dag har vi två hotell i centrala Stockholm , lägenheter och ett hus för långtidsboende , ett hälsocenter , en resebyrå och en Limousine Service . Och det kommer säkert att bli fler genom åren ..

Freys Hotel öppnar 1989

Eftersom Freys Hyrverk var välkänd i Stockholm och är fortfarande infördes först Freys Hotel som ett hotell med sina egna limousiner . I dagsläget har vi 127 rum varav en Suite mitt i centrala Stockholm och står stadigt kvar omringad av stora hotellkedjor på vasagatan.


Freys Hotel Lilla Rådmannen 1999

Freys Hotels öppnar Hotel Lilla Rådmannen 1999 i Stockholm och skapar en förlängning av det ursprungliga hotellet på Bryggargatan . Med 36 rum och en fantastisk takterrass intill den stora shoppinggatan Drottninggatan, blir Freys Hotel Lilla Rådmannen snabbt ett mycket uppskattat hotell .

Freys öppen Hotel Bakfickan 2009

I Februari 2009 Freys Hotel öppnar ännu ett hotell , Hotel Bakfickan , ett tvåstjärnigt komplement till våra befintliga hotell . Med ett centralt läge och samma välbekanta känslan från våra befintliga hotell. Hotel Bakfickan stängs dock ner i december 2013 och genomgår en uppfräschning av möbler och inredning för att sen öppna igen under våren/sommaren 2014 i ny skepnad och istället som ett  3 stjärnigt hotell som tillhör Hotel Lilla Rådmannen.