• Freys Hotels - Socialt Anvsar CSR
    Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Socialt Ansvar

Vi tror att vi som företag har goda möjligheter att bidra till ett bättre samhälle. Vi vill försöka att göra lite mer för vår omvärld. Vårt arbete innefattar därför bland annat internt miljöarbete och även bidrag till olika samhällsprojekt. Vi är miljöcertifierade via Green Key som ställer höga krav på vår verksamhet och det ger även oss möjlighet att ställa höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners.

Läs mer om vad vi gör dagligen för miljön, här >>

På Freys Hotel stödjer vi följande organisationer:

Ersta diakoni - en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. 

Sedan åtta år tillbaka har Freys Hotel och Belgobaren bjudit in till julfirande för dem som behöver det allra mest. Genom detta har vi genom Ersta diakonis verksagett utsatta människor möjligheten att få njuta lite extra, en varm och skön hotellsäng, en julklapp, vällagad julmat, mysig julstämning som avslutats med en generös frukostbuffé innan utcheckning. Det känns extra gott i hjärtat att ge till dem som behöver det allra mest.

Utöver detta samarbete har de pengar vi skänkt gått till barn, ungdomar och äldre inom Ersta diakonis verksamheter. Pengarna kan förgylla deras tillvaro lite extra med saker och upplevelser som Ersta inte kan köpa för de statliga bidraget som ges från landstinget.

Våra mycket populära Freysnallar säljs till förmån för olika verksamheter inom Ersta diakoni och under utvalda perioder öronmärker vi pengarna till specifika projekt. Läs mer om samarbetet med Ersta diakoni och historien kring våra nallar här >>

Under 2019 har vi valt att öronmärka insamlingen till förmån för Ersta Horisont som är en samtalsmottagning för unga mellan 15 och 25 år som lever i en vardag med en mamma, pappa, syskon eller annan närstående som är sjuk. Här kan man tala enskilt med professionellt utbildad personal eller träffa andra i samma ålder och situation.

Real Stars, Hotels Against Trafficking - en oberoende ideell organisation som har funnits sedan 2010. Organisationen jobbar mot trafficking både inom Sverige och EU genom opinionsbildning och olika kampanjer med stöd i Allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna. Som aktör i besöksnäringen ser vi därför möjligheten att vara med och öka medvetenheten om denna problematik. Vi utbildar personalen i hur man upptäcker misstänkt prostitution, skapar rutiner för hur man ska agera och när man ska tipsa polisen. Vi kommunicerar också på hotellet att vi tagit ställning i denna fråga för att tydliggöra att vi är extra uppmärksamma och att vi står för Fair Sex. Allt detta görs i samarbete med Real Stars.

Freys Hotel är stolt sponsor till:

Stockholm SnipersSveriges största HBTQ-förening som är öppen för alla men som främst vänder sig till homo- och bisexuella samt transpersoner. Sedan sommaren 2006 är föreningen verksam i flera sporter och har sektioner för bland annat herrfotboll, damfotboll, innebandy, bowling, friidrott och volleyboll. Flera av föreningens sektioner deltar regelbundet i olika HBTQ-tävlingar runt om i världen med framgångsrikt resultat. Att sponsra en förening som väljer att inkludera alla oavsett kön, sexuell läggning, etniskt ursprung eller ålder känns helt rätt för oss på Freys Hotel. Freys har sponsrat Stockholm Snipers herrfotbollslag sedan 2012.

Detta går hand i hand med vår filosofi. Vi respekterar varandra och våra olikheter. Vi tillåts vara unika och tänka fritt, det är mixen av människor som skapar dynamiken. Det ska alltd ges utrymme för männsikors olikheter och egenskaper. På Freys Hotel älskar vi ordet OLIKA!