Socialt ansvar

För oss på Freys Hotel känns det viktigt att kunna bidra till mer än bara trevliga upplevelser och ett bra utgångsläge för en vistelse i Stockholm, därför gör vi också vad vi kan för att bidra till ett bättre samhälle.

Vi anser att vi som företag har goda möjligheter att bidra till ett bättre samhälle. Vi vill försöka att göra lite mer för vår omvärld. Vårt arbete omfattar bland annat internt miljöarbete och bidrag till olika samhällsprojekt. Vi är miljöcertifierade via Green Key, som ställer höga krav på vår verksamhet. Det i sin tur ger oss möjlighet att ställa höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners.

Läs mer om vårt miljöarbete

På Freys Hotel stödjer vi följande organisationer

Maskrosbarn:

En barnrättsorganisation som funnits sedan 2005. De arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för barn i Sverige som har en förälder med missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Sedan januari 2024 stöttar Freys Hotel deras verksamhet. Genom vårt stöd kan Maskrosbarn bland annat erbjuda stödsamtal med kuratorer både fysiskt och digitalt, hålla de uppskattade ungdomsgårdarna öppna på tre orter, arrangera läger för barn från hela Sverige, fortsätta arbeta för att lagar, regelverk och myndigheter ska se till barns bästa och sist men inte minst – sprida kunskap till vuxna som möter barn i sitt arbete.

Freys Hotel bidrar med pengar från nalleförsäljningen löpande under året och ser till att stötta vid särskilda aktiviteter och arrangemang som Maskrosbarn ordnar. Tillsammans kan vi alla bidra till att stötta barn med svåra hemförhållanden här och nu!

Real Stars, Hotels Against Trafficking:

En oberoende ideell organisation som har funnits sedan 2010. Organisationen jobbar mot trafficking både inom Sverige och EU genom opinionsbildning och olika kampanjer med stöd i Allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

Som aktör i besöksnäringen ser möjligheten att vara med och öka medvetenheten om denna problematik. Vi utbildar personalen i hur man upptäcker misstänkt prostitution, skapar rutiner för hur man ska agera och när man ska tipsa polisen. Vi kommunicerar också på hotellet att vi tagit ställning i denna fråga för att tydliggöra att vi är extra uppmärksamma och att vi står för Fair Sex. Allt detta görs i samarbete med Real Stars.

Freys Hotel är stolt sponsor till

Stockholm All Stripes:

Sveriges största HBTQ-förening som är öppen för alla, men som främst vänder sig till homo- och bisexuella samt transpersoner. Sedan sommaren 2006 är föreningen verksam i flera sporter och har sektioner för bland annat herrfotboll, damfotboll, innebandy, bowling, friidrott och volleyboll. Flera av föreningens sektioner deltar regelbundet i olika HBTQ-tävlingar runt om i världen med framgångsrikt resultat. Att sponsra en förening som väljer att inkludera alla oavsett kön, sexuell läggning, etniskt ursprung eller ålder känns helt rätt för oss på Freys Hotel. Freys har sponsrat Stockholm All Stripes herrfotbollslag sedan 2012. Detta går hand i hand med vår filosofi. Vi respekterar varandra och våra olikheter. Vi tillåts vara unika och tänka fritt, det är mixen av människor som skapar dynamiken. Det ska alltid ges utrymme för människors olikheter och egenskaper.
På Freys Hotel älskar vi ordet OLIKA!