Socialt ansvar

För oss på Freys Hotel känns det viktigt att kunna bidra till mer än bara trevliga upplevelser och ett bra utgångsläge för en vistelse i Stockholm, därför gör vi också vad vi kan för att bidra till ett bättre samhälle.

Vi anser att vi som företag har goda möjligheter att bidra till ett bättre samhälle. Vi vill försöka att göra lite mer för vår omvärld. Vårt arbete omfattar bland annat internt miljöarbete och bidrag till olika samhällsprojekt. Vi är miljöcertifierade via Green Key, som ställer höga krav på vår verksamhet. Det i sin tur ger oss möjlighet att ställa höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners.

Läs mer om vårt miljöarbete

På Freys Hotel stödjer vi följande organisationer

Ersta diakoni: En ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande.

Sedan många år tillbaka har Freys Hotel och Belgobaren bjudit in till julfirande för de som behöver det allra mest. Genom det har vi via Ersta diakonis verksamhet gett utsatta människor möjligheten att få njuta lite extra: En varm och skön hotellsäng, en julklapp, vällagad julmat, mysig julstämning och en generös frukostbuffé. Det känns extra gott i hjärtat att ge till dem som behöver det.

Utöver detta samarbete har de pengar vi skänkt gått till barn, ungdomar och äldre inom Ersta diakonis verksamheter. Pengarna kan förgylla deras tillvaro lite extra med saker och upplevelser som Ersta inte kan köpa för det statliga bidrag som ges från landstinget.

Våra populära Freysnallar säljs till förmån för olika verksamheter inom Ersta diakoni. Under utvalda perioder öronmärker vi pengarna till specifika projekt.

Real Stars, Hotels Against Trafficking: En oberoende ideell organisation som har funnits sedan 2010. Organisationen jobbar mot trafficking både inom Sverige och EU genom opinionsbildning och olika kampanjer med stöd i Allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

Som aktör i besöksnäringen ser möjligheten att vara med och öka medvetenheten om denna problematik. Vi utbildar personalen i hur man upptäcker misstänkt prostitution, skapar rutiner för hur man ska agera och när man ska tipsa polisen. Vi kommunicerar också på hotellet att vi tagit ställning i denna fråga för att tydliggöra att vi är extra uppmärksamma och att vi står för Fair Sex. Allt detta görs i samarbete med Real Stars.

Freys Hotel är stolt sponsor till

Stockholm All Stripes: Sveriges största HBTQ-förening som är öppen för alla, men som främst vänder sig till homo- och bisexuella samt transpersoner. Sedan sommaren 2006 är föreningen verksam i flera sporter och har sektioner för bland annat herrfotboll, damfotboll, innebandy, bowling, friidrott och volleyboll. Flera av föreningens sektioner deltar regelbundet i olika HBTQ-tävlingar runt om i världen med framgångsrikt resultat. Att sponsra en förening som väljer att inkludera alla oavsett kön, sexuell läggning, etniskt ursprung eller ålder känns helt rätt för oss på Freys Hotel. Freys har sponsrat Stockholm All Stripes herrfotbollslag sedan 2012. Detta går hand i hand med vår filosofi. Vi respekterar varandra och våra olikheter. Vi tillåts vara unika och tänka fritt, det är mixen av människor som skapar dynamiken. Det ska alltid ges utrymme för människors olikheter och egenskaper.
På Freys Hotel älskar vi ordet OLIKA!